Laatste nacht afbraak bouwkraan Muziekpaleis

8 Februari 2013

Komende nacht, de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari, wordt het laatste stuk van de bouwkraan Muziekpaleis afgebroken.

Er wordt gewerkt tussen 1.00 en 06.00 uur.

Waarom ’s nachts?

De kraan staat aan het Vredenburg Noord, een drukke route voor bussen, fietsers en voetgangers. Deze route moet, deels, worden afgesloten. Om de afsluiting van de route beheersbaar te houden voor het verkeer, én vanwege de veiligheid, moet er helaas ’s nachts gewerkt worden. Er is ‘s nachts veel minder verkeer en er lopen minder mensen op straat.

Fietsers en voetgangers worden via de Lange Koestraat omgeleid. De busbaan wordt afgesloten, uitgezonderd voor nood- en hulpdiensten.

Er zijn tijdens de werkzaamheden verkeersregelaars aanwezig om voetgangers en fietsers via de Willemstraat en Lange Koestraat te leiden of mensen van of naar hun woning te begeleiden.

De café’s, restaurants en woningen aan de Lange Koestraat en het Vredenburg blijven bereikbaar voor hun gasten en bewoners.

Overlast

De afbraak van de kraan brengt geluidsoverlast met zich mee: hiervan zijn we ons bewust. Vanwege de veiligheid en het verkeer kan het afbreken van de kraan helaas alleen ‘s nachts gebeuren.