Avond- en nachtwerk Croeselaan 18 en 19 februari

13 Februari 2013

Maandag 18 en dinsdag 19 februari werkt de gemeente aan de aansluiting van de Croeselaan met de Jan van Foreeststraat.

Werkzaamheden

De eerste avond freest de aannemer een stuk van de toplaag van het asfalt van de Croeselaan, ter hoogte van de kruising met de Jan van Foreeststraat. De tweede nacht brengt hij nieuw asfalt aan op het uiteinde van de Jan van Foreeststraat en verbindt hij zo deze kruising met de Croeselaan. De belijning wordt daarna overdag aangebracht. In de loop van maart worden nog wat afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

Nachtafsluiting

Maandagavond 18 februari wordt de Croeselaan op de kruising met de Jan van Foreeststraat afgesloten vanaf 20.00 uur. Daarna beginnen de freeswerkzaamheden. Dit werk geeft geluidsoverlast. De planning is dan ook dit werk om 23.00 uur afgerond te hebben. Daarna volgen opruimwerkzaamheden tot 00.00 uur. Overdag is de Croeselaan bereikbaar voor alle verkeer. Dinsdag 19 februari wordt de kruising Croeselaan-Jan van Foreeststraat van 21.00 tot woensdagochtend 6.00 uur afgesloten. Dan brengt de aannemer de nieuwe asfaltlaag aan waarna deze laag moet uitharden en afkoelen. Dit werk geeft nauwelijks overlast van geluid.

Auto's omgeleid

Tijdens de werkzaamheden is de kruising Croeselaan-Jan van Foreeststraat afgesloten voor automobilisten. Voor hen staat een omleiding aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen dit kruispunt wel passeren, maar dan alleen aan de kant van de Van Zijstweg. Ook busverkeer en de nood- en hulpdiensten kunnen onder begeleiding van de verkeersregelaars wel over het kruispunt. Beide dagen zijn er verkeersregelaars aanwezig.

 

Jan van Foreeststraat in gebruik

Het gereedmaken van de aansluiting op de Croeselaan is nodig zodat de straat begin maart in gebruik genomen kan worden door werknemers van PostNL en bouwverkeer voor Utrecht Centraal. Dit verkeer ging voorheen over de Mineurslaan, begin maart is deze straat nodig voor bussen van en naar het nieuwe Busstation West.