Loop- en fietsroute Station – Mariaplaats aangepast

20 Februari 2013

Maandag 25 februari starten we met een nieuwe fase in het verleggen van de riolering op de Catharijnebaan. Het nieuwe riool ligt straks parallel aan het water van de Catharijnesingel.

Vanwege de aanleg van dit nieuwe riool krijgen voetgangers, fietsers en auto’s tussen Utrecht Centraal/Hoog Catharijne en Mariaplaats een iets andere route. Deze route is in gebruik tot medio mei. Op de bestaande bouwplaats tussen de Westerstraat en Moreelsepark wordt begonnen met het verwijderen van damwanden. Hierna start de aanleg van de intrit van de parkeergarage. Er is bij deze werkzaamheden geen sprake van avond- en nachtwerk.

Bedrijven, woningen en apotheek bereikbaar

De kantoren, zalen, apotheek en bedrijven aan de Catharijnesingel en het Moreelsepark blijven gewoon bereikbaar voor bewoners, gasten, klanten en werknemers. De routes worden aangegeven met verkeersborden, tijdelijke afzettingen en verkeersregelaars.

Waarom?

De bekende 'bak' waar jaren auto's hebben gereden verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt het water terug in de singel met nieuwe nieuwe bruggen en bouwen we nieuwe inritten voor de ondergrondse parkeergarage. Voor het zo ver is moet eerst gezorgd worden dat kabels, rioolbuizen en leidingen verlegd worden om de stad nu, tijdens de werkzaamheden en in de nieuwe situatie te laten functioneren.

Verderop dit jaar

Op de Catharijnesingel wordt een in- en uitrit van de parkeergarage Vredenburg gebouwd, deze gaat straks onder het water van de singel door. De nieuwe brug over de singel, de Mariaplaatsbrug, wordt in de Catharijnebak gebouwd, erna afgebouwd op de definitieve plek, zodat de bouw zo min mogelijk verkeersoponthoud geeft. De aanleg van het nieuwe riool gaat verder in de richting van de Intpot.

De Parade

Deze zomer staat de theaterfestival De Parade ondanks de werkzaamheden gewoon op z’n vertrouwde plek in het Moreelsepark. Het was passen, meten en puzzelen maar het is gelukt om De Parade in te passen.