Sporen buiten gebruik vanwege sloop Jaarbeurstraverse

1 Maart 2013

De sloop van de oude Jaarbeurstraverse is in volle gang. Vorig weekend is het sloopwerk boven de sporen 14 tot en met 19 gestart, en dat gaat dit weekend weer verder. Vanwege de veiligheid voor reizigers zijn de sporen 14 tot en met 19 net als vorig weekend buiten gebruik. De werkzaamheden vinden overdag en ’s nachts plaats in een aaneengesloten periode, van vrijdag 22.00 uur tot maandag 6.00 uur. Het sloopwerk is zoveel mogelijk aaneengesloten in het weekend gepland, zodat de overlast voor reizigers en omwonenden in tijd beperkt blijft. Daarnaast wordt bij de sloopwerkzaamheden geluid zoveel mogelijk voorkomen.

Wat gaat er komend weekend gebeuren?

  • De betonnen vloer van de voormalige Jaarbeurstraverse wordt verwijderd met een hijskraan (van zaterdag 6.00 uur tot zondag 6.00 uur)
  • De staalconstructie van de voormalige Jaarbeurstraverse boven de sporen 14-19 wordt gesloopt en verwijderd met een hijskraan (zondag tussen 6.00 uur en 18.00 uur)
  • De hoofdbalken van de voormalige Jaarbeurstraverse worden losgebrand en verwijderd met een hijskraan (vanaf zondag 18.00 uur tot maandagnacht 1.00 uur)
  • Daarnaast wordt sinds afgelopen donderdag de liftschacht van de oude lift van en naar spoor 14-15 in delen gezaagd. Dit sloopwerk loopt dit weekend door, tot a.s. donderdag en vindt overdag en ’s nachts plaats.

In de weekenden van 9 en 16 maart vinden er ook sloopwerkzaamheden plaats. Een update over deze werkzaamheden volgt.

De bouw van het derde deel van de nieuwe stationshal op de plek van de (dan voormalige) Jaarbeurstraverse begint in april. De planning is om dit deel in juli 2015 op te leveren.

De sloop van de Jaarbeurstraverse is goed te volgen via de webcam, positie ‘nieuwe stationskap’.