Weekend werkzaamheden voor sloop Jaarbeurstraverse

8 Maart 2013

De sloop van de oude Jaarbeurstraverse is in volle gang.  De afgelopen twee weekenden werd er gesloopt boven de sporen 14 tot en met 19, en dat gaat dit weekend (vrijdag 8 tot en met zondag 10 maart) weer verder.

Vanwege de veiligheid voor reizigers zijn de sporen 14 tot en met 19 net als de vorig weekenden buiten gebruik. De werkzaamheden vinden overdag en ’s nachts plaats in een aaneengesloten periode, van vrijdag  22.00 uur tot maandag 6.00 uur. Het sloopwerk is zoveel mogelijk aangesloten in het weekend gepland, zodat de overlast voor reizigers en omwonenden in tijd beperkt blijft.  Daarnaast wordt bij de sloopwerkzaamheden geluid zoveel mogelijk voorkomen.

Wat gaat er komend weekend gebeuren?

  • Het zagen en uithijsen van een balk boven spoor 14-15. Het gaat om het uiteinde van een bestaande balk. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de aansluiting te kunnen maken met de nieuwe betonnen fundering van de stationshal.
  • Verwijderen van de fundering van de liftschacht van de oude lift bij spoor 18-19.
  • Slopen van de betonnen fundering tussen spoor 16 en 18. De constructie ligt tussen de sporen in en bevindt zich onder de stationshal. Het slopen gebeurt trillingsarm.

Volgend weekend, het weekend van week 11, vinden er ook sloopwerkzaamheden plaats. Een update over deze werkzaamheden volgt.

De bouw van het derde deel van de nieuwe stationshal op de plek van de (dan voormalige) Jaarbeurstraverse begint in april. De planning is om dit deel in juli 2015 op te leveren. 

De sloop van de Jaarbeurstraverse is goed te volgen via de webcam  ; positie ‘nieuwe stationskap.