Andere routes door werkzaamheden in Wijk C

15 Maart 2013

De komende weken zijn er in een aantal straten van Wijk C werkzaamheden aan ondergrondse kabels en leidingen en aan de aanleg van de duurzame energievoorziening voor het Muziekpaleis. Voor fietsers, voetgangers en automobilisten in en door Wijk C zijn er omleidingen.

De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 11 maart, wanneer de Catharijnekade wordt afgesloten en vrijdag 5 april. Update: de afsluiting Catharijnekade is een aantal dagen uitgesteld vanwege de vorst.

Tweerichtingen fietsverkeer door de Lange Koestraat en Willemstraat: tussen zaterdag 16 maart en 5 april.

Waarom?

Op de Catharijnekade vinden verschillende werkzaamheden plaats. Er worden telecomleidingen gelegd, aanpassingen aan gasleidingen gedaan en er wordt een niet meer gebruikte warmteleiding verwijderd. Op het Vredenburg noord, op het fietspad, wordt de WKO-bron voor duurzame energie voor het Muziekpaleis aangelegd.

Fietsers tussen binnenstad en Utrecht Centraal rijden daarom drie weken in twee richtingen door de Lange Koestraat en Willemstraat. Voetgangers tussen binnenstad en Utrecht Centraal kunnen hun vertrouwde route via Korte Koestraat en Vredenburg noord blijven lopen.

De winkels en horeca op deze route blijven altijd bereikbaar. Auto’s krijgen een iets andere route door de wijk vanwege de afsluiting van de Catharijnekade.

Uitvoering en planning kan wijzigen als gevolg van weersomstandigheden.

Meer lezen? Bekijk de bewonersbrief die in de wijk is verspreid.