Laatste werkzaamheden voor sloop Jaarbeurstraverse

Stationshal paralel aan traverse

15 Maart 2013

De sloop van de oude Jaarbeurstraverse is bijna klaar.

In het  van vrijdag 15 maart tot en met maandag 18 maart is het laatste grote deel van het sloopwerk gedaan en worden de nieuwe roltrappen van en naar spoor 18-19 geplaatst. Vanwege de veiligheid voor reizigers waren dit weekend de sporen 16 tot en met 19 buiten gebruik. De werkzaamheden vonden overdag en ’s nachts plaats in een aaneengesloten periode, van vrijdag  22.00 uur tot maandag 6.00 uur. Het werk is zoveel mogelijk aangesloten in het weekend gepland, zodat de overlast voor reizigers en omwonenden in tijd beperkt blijft.  Daarnaast wordt bij de werkzaamheden geluid zoveel mogelijk voorkomen.

Wat gebeurde er dit weekend?

  • De funderingsbalk van de traverse, tussen spoor 16 en 18, is verwijderd. 
  • De laatste delen van de liftschachten op de perrons van spoor 14-15 en 18-19 zijn gesloopt.
  • De nieuwe roltrappen voor het perron van spoor 18-19 is geplaatst. De roltrap is vanaf het bouwterrein (aan de Jaarbeurskant) over spoor 19 gehesen en geplaatst.

Na het weekend rest nog het verwijderen van de laatste brokken van de Jaarbeurstraverse tussen Mineurslaan en spoor 19. Daarna wordt de grond op een paar plaatsen gesaneerd. In april start de bouw van het derde deel van de nieuwe stationshal, op de plek van de (dan inmiddels voormalige) Jaarbeurstraverse. De planning is om dit deel in juli 2015 op te leveren. 

De sloop van de Jaarbeurstraverse is goed te volgen via de webcam, positie ‘nieuwe stationskap’.