Stationsstraat vanaf 25 maart Catharijnesingel tijdelijk afgesloten

21 Maart 2013

Vanaf maandag 25 maart is de Stationsstraat t/m uiterlijk 12 april alleen bereikbaar via Stationsplein.

Voor bezoekers van de parkeergarages P4 (Stationsstraat) en P3 (Radboud) is tot uiterlijk 13 april niet mogelijk via de Catharijnesingel de Stationstraat in te rijden. Een uitzondering hierop is het paasweekend (vrijdag 28 maart t/m 1 april) dan is het inrijden tijdelijk wel mogelijk.

De parkeergarages zijn bereikbaar via het Stationsplein. Door middel van omleidingsborden worden bezoekers geloodst naar de ingangen. De éntree naar de appartementen Radboudveste is voor voetgangers wel vanaf de Catharijnsingel bereikbaar.

Deze tijdelijke afsluiting is noodzakelijk om de werkzaamheden aan het diepriool op dit deel van de Catharijnesingel zo snel mogelijk af te ronden. De werkzaamheden bestaan deze weken vooral uit het drukken van damwanden om de bouwkuip voor werk te kunnen aanleggen. Dit gebeurt op werkdagen van 07.00 tot 19:00 afhankelijk van de voortgang is hierbij een uitloop naar werken op zaterdag. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond is het inrijden vanaf de Catharijnesingel weer mogelijk en start het daadwerkelijk verleggen van het diepriool in de bouwkuip. In juni moeten deze werkzaamheden zijn afgerond en de weg weer verlegd zijn richting bebouwing Stationskant. Op die manier ontstaat er ruimte voor Corio om dan te starten met de werkzaamheden aan de nieuwe parkeergarage.