Fietsen verwijderd op Stationsplein

Plek van de voormalige tramhalte Utrecht Centraal

26 Augustus 2013

Vanaf maandag 26 augustus verwijdert de gemeente een deel van de geparkeerde fietsen op het Stationsplein, aan de plint van Hoog Catharijne. Het fietspad van deze straat, grenzend aan het busstation, wordt verlegd. Hierdoor moeten fietsenrekken worden verplaatst. Het gaat om de rekken op het gedeelte tussen de Stationsstraat en de Westerstraat.

Kosteloos ophalen

Fietseigenaren zijn vooraf gevraagd hun fiets weg te halen. De fietsen die op 26 augustus nog in de rekken staan, worden losgeknipt en verwijderd. De gemeente brengt de fietsen naar het Fietspunt.  Daar kan de eigenaar, op vertoon van de juiste fietssleutel en een geldig legitimatiebewijs, de fiets kosteloos ophalen. De fietsen worden daar drie maanden bewaard.


Bouw Stationsplein Oost

De verwijderde fietsenrekken komen terug op kop van het Smakkelaarsveld, op de voormalige tramhalte. Het fietspad wordt verplaatst voor het (ver)leggen van kabels en leidingen. Dit is nodig om dit gebied bouwrijp te maken voor de bouw van het toekomstige Stationsplein Oost. Dit is één van de twee nieuwe entrees van Utrecht Centraal, met daaronder een grote fietsenstalling voor 12.500 fietsen. Maandag 2 september sluit daarom Busstation Noord en verhuizen de bussen naar Busstation Zuid en Busstation West. Daarna worden het oude taxiplatform en de bushaltes op Busstation Noord weggehaald. De bouw van Stationsplein Oost start begin 2014. Stationsplein Oost wordt in fases opgeleverd tussen 2016 en 2018.