Busstation Noord sluit 2 september

30 Augustus 2013

Eén van de twee busstations aan de stadskant van Utrecht Centraal is gesloten. Vanaf maandag 2 september rijden er geen bussen meer vanaf Busstation Noord. Bijna alle bussen zijn verhuisd naar Busstation Zuid, en twee lijnen naar Busstation West, lijn 19 en 39. Van Busstation Zuid verhuisden drie lijnen naar Busstation West, lijn 29, 37 en 38.

Zuid wordt Oost

Per 2 september zijn er nog maar twee busstations in het centrum van Utrecht; Busstation West (aan de kant van de Jaarbeurs) en Busstation Oost (aan de kant van Hoog Catharijne). Busstation Oost is per 2 september de nieuwe naam van Busstation Zuid. Door het sluiten van Busstation Noord, vervalt ook de looproute over dit station. De route naar de andere busstations en de stationshal wordt met borden aangegeven.

Waarom gebeurt dit?

Bouwen in zo'n druk stukje stad is net een schuifpuzzel. Als er ergens wordt gewerkt, is daar ruimte voor nodig en wordt er geschoven met voorzieningen. Dat is ook nu het geval. De sluiting van Busstation Noord is nodig om te kunnen bouwen aan het toekomstige Stationsplein Oost. Dit is één van de twee nieuwe entrees van Utrecht Centraal, met daaronder een grote fietsenstalling voor 12.500 fietsen. Voordat Stationsplein Oost gebouwd kan worden, worden eerst het oude taxiplatform en de bushaltes op Busstation Noord weggehaald. Daarna wordt dit gebied bouwrijp gemaakt voor de bouw van het plein. Deze start begin 2014. Stationsplein Oost wordt in fases opgeleverd tussen 2016 en 2018.

Meer informatie

Wilt u weten waar uw bus vanaf 2 september staat? Kijk dan op vooru.nl. Check voor actuele reisinformatie 9292.nl

Door de sluiting van Busstation Noord wordt ook de inlichtingenkiosk daar gesloten. Voor folders en vragen over bus- en tramvervoer in de stad en regio kunt u terecht bij het nieuwe Servicepunt GVU/Connexxion in de stationshal.