Jouw ontwerp op onze bouwschutting?

1 Oktober 2013

Je kunstzinnige 'handtekening' achterlaten in het centrum van Utrecht? Het kan! We gaan een lange rij hekken neerzetten en willen deze graag aankleden met jouw ontwerp.

Heb je altijd al gedacht dat zo'n rij bouwhekken wel leuker kan? En wil je de uitstraling van de kade tijdens de werkzaamheden mee vormgeven? Stuur dan vòòr vrijdag 11 oktober jouw foto of ontwerp naar stationsgebied@utrecht.nl .

De verbouwing van het stationsgebied strekt zich uit naar de Van Sijpesteijnkade. Daar komt de rij bouwhekken te staan. Dagelijks passeren hier duizenden fietsers en voetgangers. De bouwhekken zullen meerdere maanden op de Van Sijpesteijnkade staan voor de veiligheid van fietsers en voetgangers tijdens de werkzaamheden. De hekken worden aangekleed met luchtdoorlatend doek. 

 Je inzending moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

- het ontwerp past bij (de historie van) de Van Sijpesteijnkade of het Utrechtse Stationsgebied. Denk bijvoorbeeld aan historische foto's van deze plek, aan jouw beeld van de toekomst of (een paar regels uit) een gedicht. 

- je ontwerpt in principe ter breedte van 1 hek, (formaat: 2.07 meter breed x 0.97,5 meter hoog) maar als jouw ontwerp beter past op meerdere hekken naast elkaar, kan dat tot maximaal 3 doeken/hekken; 

- foto of ontwerp aanleveren in jpg of pdf, hoge resolutie

- minimale corpsgrootte van tekst is circa corps 100

- inzendingen die discriminerend of aanstootgevend zijn of een commerciële insteek hebben, worden niet in behandeling genomen 

Uit de mooiste ontwerpen worden er twintig geselecteerd en eind oktober geplaatst op de bouwhekken. Je hoort na 16 oktober van ons of jouw ontwerp geplaats zal worden.

Voorbeeld van een bouwschuttingdoek vind je hier en hier

Wat gebeurt er op de Van Sijpesteijnkade?

De voorbereidende werkzaamheden aan de Van Sijpesteijnkade starten in oktober dit jaar. De komende jaren wordt hier een hoogwaardig openbaar vervoer (HOV)-viaduct aangelegd en komen er nieuwe woningen en kantoren. Het viaduct loopt straks over de Leidsche Rijn. Bussen, en later ook trams, rijden vanaf begin 2016 van het Jaarbeursplein en Busstation West over dit viaduct naar de Leidseveertunnel en de Vleutenseweg en terug.