Ontwikkelaar gevonden voor vastgoed Smakkelaarsveld

31 Oktober 2013

De vastgoedontwikkeling aan het Smakkelaarsveld is weer een stap dichterbij gekomen nu de aanbesteding is afgerond.

Het college stelt aan de raad voor om voor de ontwikkeling van het multifunctionele complex een krediet vrij te geven zodat de ontwikkelaar Vorm Holding bv het gebouw van Rapp+Rapp kan realiseren. De raad neemt hierover eind dit jaar een besluit. Rondom het gebouw, dat naast starterswoningen film- en theaterzalen, een mediahuis/bibliotheek en een fietsenstalling omvat, zal ook het Smakkelaarsveld zelf opnieuw worden ingericht.

Wethouder Victor Everhardt (Stationsgebied) over het resultaat van de aanbesteding: "Het mooie van dit voorstel is dat een groot deel van het financiële risico bij de markt komt te liggen. De ontwikkelaar neemt de afzet van de woningen op de bovenste verdiepingen van het nieuwe gebouw voor haar rekening. Ik hoop dat we nu snel werk kunnen maken van de plannen die een lange voorgeschiedenis kennen. Met deze ontwikkeling krijgt het Smakkelaarseld weer betekenis voor de stad.''

Een gebouw dat tot de verbeelding spreekt

Boven de Centrale Bibliotheek en het Artplex (8 filmzalen, waarvan 1 ook als theaterzaal gebruikt kan worden) komen circa 240 kleine appartementen voor starters. Ook komt er een fietsenstalling voor circa 1000 fietsen in het gebouw. Juist omdat er veel verschillende functies bij elkaar in één gebouw zitten, is het een ideale plek voor wonen, ontmoeting en ontspanning. Centraal in de stad en goed bereikbaar met openbaar vervoer: de bus en tram rijden letterlijk onder het gebouw door. Het is eerder een mediahuis dan een bibliotheek. Jong en oud kunnen er terecht om naast het wonen te gamen, lunchen, een voorstelling of debat te bezoeken, een expositie te bekijken, te studeren of af te spreken met vrienden.

Als de bouw naar verwachting in 2016 van start gaat, dan kunnen in 2019 de deuren open.