Gageldijk krijgt bomen uit Stationsgebied

19 November 2013

Acht grote iepen verhuizen van het Paardenveld naar de Gageldijk in Overvecht. Dinsdag 19 november worden ze voor transport gereed gemaakt; woensdag 20 november volgt het transport en het herplanten op de Gageldijk.

Bij het Paardenveld wordt straks de nieuwe Catharijnesingel aangelegd. Vooruitlopend worden diverse werkzaamheden in de grond uitgevoerd zoals het verleggen van het riool, het slopen van een spuikoker en het leggen van kabels en leidingen. 

De bomen in dit stukje Stationsgebied - 37 in totaal - moeten daarom verdwijnen. Omdat veel bomen te slecht zijn of te dicht in de buurt van kabels en leidingen groeien, kunnen ze niet worden verplant. Deze bomen worden uiteindelijk allemaal gekapt. In september is al een groepje van elf bomen weggehaald en in de week van 18 november nog negen.

Het goede nieuws is dat acht iepen, behoorlijk grote exemplaren, behouden kunnen worden. In het Stationsgebied was niet direct een goede plek voor ze te vinden, maar aan de Gageldijk zijn deze iepen meer dan welkom.

Na de aanleg van de singel, bij het herinrichten, komen er weer 37 bomen terug in dit stukje Utrecht.