Rioleringswerkzaamheden Jaarbeursplein

29 November 2013

Vanaf maandag 2 december wordt het op het Jaarbeursplein gewerkt aan het leggen van een nieuw deel van het riool.

Avondwerk
Van maandag 2 december tot en met dinsdag 3 december werkt de aannemer van 0.700 tot 23.00 uur. Deze werktijden zijn gekozen omdat we zo kort mogelijk het verkeer willen hinderen, maar wel rekening willen houden met de nachtrust van de hotelgasten. Voor het autoverkeer geldt deze dagen een om-en-om regeling van en naar het Jaarbeursplein. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om voetgangers, fietsers en automobilisten rond het werkvak te begeleiden. De aannemer graaft een sleuf waar het nieuwe riool in komt en sluit dan op het bestaande riool er op aan. Hierna wordt dit gedeelte van de sleuf weer gedicht.

Vanaf woensdag 4 december wordt er gewerkt tussen de tramhalte en het Jaarbeursplein, op het gedeelte dichtbij het werkterrein van Stationsplein West. Deze werkzaamheden duren twee-en-een-halve week. De werktijden van de aannemer zijn deze weken van 7.00 tot 19.00 uur met uitloop naar 23.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden worden voetgangers ook met behulp van hekken en verkeersregelaars langs het werk geleid. Automobilisten worden vanaf de Croeselaan langs het werk geleid en kunnen via de weg tussen de tramhalte en het NH Hotel het plein weer verlaten.

Verkeersregelaars aanwezig
Omdat de werkzaamheden steeds op of langs het voetpad en op de rijbaan plaatsvinden, zet de aannemer alle dagen verkeersregelaars in. Zij staan op de kruisingen rondom het werkvak. Ook begeleiden zij mensen met een visuele of lichamelijke beperking rondom het werk.