Werkzaamheden bij spoor 2 en 3 vanaf zaterdag 7 december

3 December 2013

Vanwege werkzaamheden is spoor 3 vanaf zaterdag 7 december tot september 2014 buiten gebruik. De meeste treinen die nu nog aankomen op spoor 3, staan vanaf 16 december op het nieuwe spoor 2.

Vanaf vrijdag 6 op zaterdag 7 december tot maandagochtend 16 december wordt er volop gewerkt bij spoor 2 en 3 op Utrecht Centraal, ook ‘s nachts. De werkzaamheden zijn zoveel mogelijk gecombineerd om langdurige hinder voor de omgeving te voorkomen en de werkzaamheden met geluidshinder zijn zoveel mogelijk overdag gepland.

De werkzaamheden

Tussen 6 en 16 december werken we in een aangesloten periode aan de bouw van het nieuwe spoor 2 en het perron tussen spoor 1 en 2 , breken we spoor 3 af en voeren we werkzaamheden uit bij de Van Sijpesteijntunnel.

Van Sijpesteijntunnel een dag en een nacht afgesloten

Vanwege de werkzaamheden bij de Van Sijpesteijntunnel is de fiets-en voetgangerstunnel dicht van zaterdag 14 december 7.00 uur tot zondag 15 december 6.30 uur. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Noordertunnel en de Leidseveertunnel. Minder validen kunnen onder begeleiding wel gebruik maken van de Van Sijpesteijntunnel.

Tussen 7 en 16 december andere vertreksporen

Vanwege de werkzaamheden bij spoor 2 en 3 en vanwege werkzaamheden aan het spoor aan de zuidkant van het station vertrekken veel treinen van een ander spoor tussen 7 en 16 december. Reizigers wordt aangeraden de digitale schermen te raadplegen voor het juiste vertrekspoor van hun trein.

Trap tussen spoor 4 en Noordertunnel dicht tussen 7 december en eind april

Vanaf zaterdag 7 december tot eind april 2014 is de trap tussen spoor 4 en de Noordertunnel dicht, onder andere vanwege de bouw van een nieuwe, bredere trap op die locatie. Treinen die op spoor 4 aankomen en vertrekken staan vanaf zaterdag 7 december met name aan de zuidkant van het station. Reizigers kunnen dan via de stationshal of de Middentunnel snel hun reis vervolgen. Reizigers kunnen gebruik blijven maken van de Noordertunnel via de trap bij spoor 1 en 2.

Vervolg van de werkzaamheden bij spoor 3

Het nieuwe spoor 2 en het bijbehorende perron zijn klaar op maandag 16 december. Dan staan de meeste treinen die nu nog op spoor 3 staan op spoor 2. Direct aansluitend gaan wij verder met de verbreding van het volgende perron (tussen spoor 3 en 4) en de bouw van een nieuw spoor 3. Deze werkzaamheden vinden plaats tot september 2014 en zijn voornamelijk overdag. In september 2014 is dit gedeelte van de verbouwing van het station klaar. 

Meer lezen, deze flyer wordt uitgedeeld op het station.