Snellere loop- en fietsroute over busstation centrumzijde

24 Maart 2014

Goed nieuws voor iedereen die vanuit de Stationshal van Utrecht Centraal naar de kantoren aan de Laan van Puntenburg loopt: vanaf maandag 24 maart 2014 is er nieuwe, snellere looproute beschikbaar. Deze route gaat over busperron A en doorkruist zo min mogelijk de routes van het busverkeer. Voor fietsers wordt er een ‘rode loper’ aangelegd.

Snelle route

Busperron A is vanuit de Stationshal direct te bereiken via de (tijdelijke) metalen trap die het dichtst tegen Hoog Catharijne is gelegen. Op de blauwe borden in de Stationshal wordt verwezen naar busperron A en  ‘route kantoren’. Zowel bij het Moreelsepark als de Laan van Puntenburg zijn nieuwe oversteekplaatsen aangelegd. Het zebrapad ter hoogte van de Spoorstraat is verwijderd. 

Groene route

Voor personen met een beperking is de route eveneens gewijzigd. De zebra oversteken zijn verlegd naar het einde van de busperrons. De route naar de lift is gemarkeerd.  Aan het eind van busperron B is een nieuwe oversteekplaats gemaakt die aansluit op de hierboven aangegeven route richting kantoren en stadscentrum.

Rode loper voor fietsers

Ook de route voor fietsers is verbeterd. Het fietspad over het Stationsplein tot in de Laan van Puntenburg is opnieuw aangelegd en voorzien van een rode asfaltlaag.

Door deze maatregelen wordt de situatie voor alle verkeersdeelnemers overzichtelijker en daardoor ook veiliger.