Stoere muur

26 Maart 2014

Het Jaarbeursplein is volop in ontwikkeling. In 2012 werd daar de parkeergarage gesloopt die tegen het NH Hotel aan stond. Dit heeft een zogenoemde sloopwond achtergelaten. Om deze blinde muur er weer netjes uit te laten zien, heeft Zecc Architecten, in opdracht van de gemeente Utrecht, een ontwerp gemaakt voor een nieuwe, stoere gevel van het NH Hotel.

Hergebruikte stoeptegels

 De muur is opgebouwd uit hergebruikte, gebroken stoeptegels die op verschillende manieren worden gemetseld. De gebroken stenen geven een stoere uitstraling. Naast een robuust uiterlijk helpt het ruwe oppervlak van de stenen tegen het aanplakken van reclame-uitingen en zelfs tegen graffiti. In de muur, over een lengte van ongeveer 25 meter, komt een bankje. Hierop kan wachtend publiek op de tram of taxi lekker in de zon zitten. Aan de rechterkant van de muur komt het logo van het NH hotel. Vanaf de trappen bij het station is de naam van het hotel zo goed zichtbaar. De muur wordt op dit moment aangelegd en is eind mei gereed.

Bouwdoeken

Achter de tramhalte op het Jaarbeursplein zijn bouwdoeken opgehangen die de tranformatie laten zien die het Jaarbeursplein in de afgelopen jaren heeft ondergaan. Weet u het nog?