Start uitbreiding fietsenstalling Westplein

8 April 2014

In de week van 8 april start de uitbreiding van de tijdelijke fietsenstalling op het Westplein. Momenteel is er op de voormalige trambaan al plaats voor 400 fietsen, dit worden er 2000.

Deze uitbreiding gebeurt in fasen. De eerste fase is de aanleg van 1200 etagerekken vanaf het paviljoen PoP richting de Graadt van Roggenweg. Middenin deze stalling komt een fietsoversteek, tussen de Kanonstraat en de Van Sijpesteijnkade. Deze is naar verwachting na de zomer gereed.

Het plaatsen van de 1200 rekken in de eerste fase is eind mei afgerond. Het bestaande gedeelte blijft gedurende deze periode gewoon bereikbaar. Daarna worden de bestaande vierhonderd rekken vervangen voor dubbele rekken. Mensen kunnen op dat moment hun fiets parkeren in het achterste gedeelte van de stalling. De ingang van de stalling blijft wel waar die nu zit. Begin juli zijn beide stallingdelen gereed. Aan de beide ‘kopse kanten’ is dan een ingang. Dan wordt begonnen met de aanleg van de fietsoversteek in het midden.

Gratis stallen

De fietsenstalling op het Westplein is altijd gratis. Vanaf mei/juni kunt u ook gebruik maken van de nieuwe fietsenstalling onder Stationsplein West (bij het Jaarbeursplein). Deze ondergrondse stalling biedt ruimte voor 4200 fietsen en wordt elke eerste 24 uur gratis. Voor langer stallen moet worden betaald. Na de opening van deze stalling verdwijnen ook de fietsenrekken op het Jaarbeursplein. De stalling op het Westplein is tijdelijk, met een maximale duur van vijf jaar.

Lees ook de brief die aan de bewoners is gestuurd over werkzaamheden en verkeersmaatregelen rondom de start uitbreiding fietsenstalling.