Stad van de Toekomst - 24 en 25 mei

24 Mei 2014

Op zaterdag 24 en zondag 25 mei vindt het tweedaagse festival DE STAD DE TOEKOMST plaats. Wonen we straks in een stad waarin je zelf je voedsel verbouwt, een huis print, je bier brouwt, energie opwekt en je eigen gezondheid analyseert? Culturele Zondagen presenteert de ideeën en belevingen van de nieuwe stedeling over de stad van de toekomst. Negen ontmoetingsplekken in de stad vormen zo’n 48 uur lang het festivalterrein van DE STAD DE TOEKOMST, daarvan zijn er drie gelinkt aan het stationsgebied.

Zondag 25 mei – 12.00 – 20.00 - Vredenburg

Markt van de toekomst – Een authentieke ontmoetingsplek in de binnenstad

De markt van de toekomst wordt weer een ontmoetingsplek: een plek waar mensen dagelijks samen komen. Juist op het Vredenburgplein blijft, ook in de toekomst, de behoefte aan een foodmarkt. Want eten verbroedert. Dus hier doe je niet alleen je dagelijkse boodschappen, maar kom je ook om af te spreken met je vrienden, buren en kennissen om simpel weg te genieten. Omringd door de lekkerste ambachtelijke producten word je met muziek, voorstellingen en de laatste trends verleid langer te blijven dan dat je van plan was.

zaterdag 24 mei 14:00 – 23:00 uur -Westplein

Hub van de toekomst - Verbinding tussen buurt en stad

Het Westplein verandert de komende jaren van verkeersplein tot een zogenaamde hub van de toekomst. Het wordt een dynamisch stedelijk plein; een plek waar stedelingen elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspiratie opdoen. Een plek waar bezoekers geprikkeld worden om in beweging te komen en nieuwe verbindingen aan te gaan. Tijdens DE STAD DE TOEKOMST laat Lombok Centraal - in nauwe samenwerking met lokale partijen, creatieve ondernemers en bewoners - het Westplein als hub van de toekomst zien. De aftrap van het Westplein in transitie!

Zaterdag en zondag 12.00 tot 17.00 - Tussen centraal station en Mariaplaats

Stadsoase - Route van de toekomst

Wil je alvast een blik werpen op de nieuwe omgeving van de Catharijnesingel en Mariaplaats? Of ben je benieuwd hoe 3D helpt bij de bouw van een stad? Dat kan vanuit het Moreelsepark: stap in de schaarlift en zet een van de 3D-brillen op van het Utrechtse advies- en ingenieursbureau Movares. Laat je verrassen door het fenomeen virtual reality en zie de toekomstige wereld.

Kijk voor het volledige programma op de website van STAD VAN DE TOEKOMST.  Op zaterdag 24 mei vindt ook de Dag van de Bouw plaats, bekijk hier het programma.