‘Van Noordgebouw naar urban hub’ - 20 mei

20 Mei 2014

Het Noordgebouw presenteert zich aan de stad Utrecht op dinsdagavond 20 mei 2014. Dit gebouw, dat komt op een toplocatie in Utrecht naast het station Utrecht Centraal, wordt vanaf 2017 dé plek waar wonen, werken, verblijven, ontmoeten, kennisdelen en netwerken samenkomen. De Projectorganisatie Stationsgebied (POS) en de nieuwe partner consortium Dura Vermeer en NIC Re|Development vertellen u hier graag meer over deze avond.

Concept Noordgebouw:

U24 Dura Vermeer en NIC Re|Development sluiten in hun concept voor het Noordgebouw aan bij de gedachte van een ‘Urban Hub’. Ontmoeten, kennis delen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het concept past bij de toenemende behoefte om vernieuwend te werken én te wonen. Met U24 - the Third Place zorgt het Noordgebouw voor de verbinding tussen privé en werk. Voor de nieuwe generatie kenniswerkers biedt het Noordgebouw een inspirerende en nieuwe ontmoetingsplek.

 Informatieavond

Datum: dinsdag 20 mei 2014

Tijd: inloop 19.30 uur.

Start presentaties: 20.00 uur, napraten met drankje.

Einde: 22.00 uur.

Locatie: Infocentrum Stationsgebied, Vredenburg 40 Utrecht

Aanmelden: graag via stationsgebied@utrecht.nl. Vermeld daarbij met hoeveel personen u komt.

Wat komt er?

Het Noordgebouw komt op de plek van het voormalige busstation Noord en het taxiplatform. Het voorlopige programma bestaat uit wonen, hotel, kantoor- en vergaderfuncties,

(ondersteunende) horeca en winkels. De publieksfuncties komen zowel op straatniveau bij de nieuwe entree van de Noordertunnel als aan het nieuw te bouwen, verhoogde Stationsplein Oost. Het concept draagt hierdoor bij aan de levendigheid op straatniveau.

Planning en bouw

Het consortium start op korte termijn met de uitwerking van het schetsontwerp van het Noordgebouw. Naar verwachting zal het ontwerpbestemmingsplan, de juridische kaders voor het te ontwikkelen gebouw, in de tweede helft van dit jaar ter inzage worden gelegd.

Hiermee start de bestemmingsplanprocedure. De bouw start waarschijnlijk medio 2016, dan is het gebouw eind 2017 klaar.

Projectpagina Noordgebouw