Stemmen voor Europees Parlement in het Station(sgebied)

19 Mei 2014

Wordt het Esther, Bas, Marcel, Sophie, Hans, Peter, Dennis of Paul? Of heel iemand anders? Er is veel te kiezen. Kies op 22 mei.

Donderdag 22 mei zijn de verkiezingen voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement. Er is dan ook een stembureau in de hal van Utrecht Centraal. Het stembureau is te vinden naast Rituals &Toiletten. Ook in het Beatrixgebouw op het Jaarbeursplein kun je je stem uitbrengen.

Europa is dichtbij, kijk maar naar boven

De nieuwe perronkappen op Utrecht Centraal zijn gemaakt van staal en lichtdoorlatend gebogen glas met daarin zonnecellen verwerkt. De nieuwe perronkappen hebben zonnecellen die mede energie leveren voor de verlichting, roltrappen en liften op het station. De zonnecellen zijn mede mogelijk zijn gemaakt door een Europese subsidieregeling, waarbinnen partijen uit meerdere landen samenwerken in projecten op het terrein van duurzame ruimtelijke en regionale ontwikkeling. Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk en Nederland werken in een samenwerkingsverband aan de ontwikkeling van duurzame stations.

Meer info over de verkiezingen op deze pagina van de gemeente Utrecht.