TivoliVredenburg vanaf zaterdag 21 juni the place to be

17 Juni 2014

Er is al een paar maanden proef gedraaid; de akoestiek wordt geprezen, de recensies over het gebouw zijn lovend en artiesten zijn enthousiast. Vanaf zaterdag 21 juni tot en met de officiële opening door de koning op 3 juli bruist het gebouw iedere dag.

TivoliVredenburg is een uniek én complex gebouw; vijf verschillende zalen onder één dak. Terwijl in de ene zaal mensen meedeinen op house, luisteren in de andere zalen mensen naar een cello concert, naar Brahms, naar hip hop of jazz.

Tijdens het proefdraaien en testen van het gebouw is gebleken dat sommige hele lage bastonen doorklinken van de Jazzzaal en de popzaal naar de Kamermuziekzaal. Je moet goed luisteren om de geluidsoverdracht te kunnen horen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling.

Akoestisch adviseurs, architecten, gebruikers en bouwers werken samen om de oorzaak van de geluidsoverdracht te traceren en op te lossen. De resultaten van het onderzoek worden in september verwacht zodat er daarna snel aan een oplossing gewerkt kan worden. Bezoekers van concerten zullen niets merken van de geluidsoverdracht. Het openingsprogramma dat zaterdag 21 juni start, de officiële opening op 3 juli en de concerten tot september vinden plaats zoals gepland.