Leidseveertunnel vanaf 1 september afgesloten voor bussen en auto’s

De Leidseveertunnel is vanaf 1 september tot december 2015 afgesloten voor bussen en auto’s. In deze periode wordt er een nieuw viaduct gebouwd; hierdoor is er helaas geen ruimte om de busbaan open te houden. Het viaduct komt vanaf het Smakkelaarsveld over de toekomstige Leidsche Rijn richting Utrecht Centraal.

Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de tunnel.

De afsluiting heeft gevolgen voor het busverkeer:

  • Lijn 1 wordt geknipt in de nieuwe lijnen 1 en 21.
    Lijn 1 rijdt tussen Busstation Utrecht CS Centrumzijde en Overvecht Noord. Lijn 21 rijdt tussen Busstation Utrecht CS Jaarbeurszijde en Hoograven.
  • Eindpunt Lijn 7
    Het eindpunt van lijn 7 wordt verplaatst naar Busstation Utrecht CS Jaarbeurszijde. Lijn 7 rijdt tussen dit Busstation en Kanaleneiland.
  • Lijn 28
    Lijn 28 blijft via Busstation Utrecht CS Centrumzijde rijden, maar de route wordt vanwege het sluiten van de Leidseveertunnel  verlegd naar de Daalsetunnel. 

Nog meer info over de dienstregeling vindt u op: http://u-ov.info/plan-mijn-reis/lijninformatie/wijzigingen-1-september/

De tunnelbuis aan de kant van Utrecht Centraal wordt in de bouwperiode alleen gebruikt door bouwverkeer. De  middelste buis, waar tot een paar jaar geleden de trams doorheen reden, wordt heringericht en geschikt gemaakt voor bussen en trams. Auto's die komend vanuit de richting van de kantoren aan de Knipstraat en Nieuwe Daalstraat gebruik maken van de Leidseveertunnel, rijden vanaf 1 september via de Daalsetunnel.

Fietsers en voetgangers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de tunnel; voor hen verandert er niets.