Nieuwe perrons in Utrecht klaar, start bouw mega-fietsenstalling Stationsplein oost

15 September 2014

ProRail, NS en de gemeente Utrecht hebben op maandag 15 september weer een grote stap gezet in de stationsvernieuwing van Utrecht Centraal. De nieuwe perrons langs de sporen 1 tot en met 3 zijn klaar en worden opgeleverd. De perrons zijn bijna twee keer zo breed en de sporen zijn opgeschoven richting binnenstad. ProRail droeg het bouwstokje maandag over aan de gemeente, die nu verder kan met de bouw van Stationsplein oost en de grootste fietsenstalling van de wereld.

Stationsplein oost

De bouw van Stationsplein oost gebeurt in 6 stappen, van 2014 tot 2018. In opdracht van de gemeente Utrecht bouwt aannemer BAM tot begin 2016 aan het eerste deel van 's werelds grootste overdekte fietsenstalling. In 2018 zijn alle delen van Stationsplein oost klaar en biedt de drie verdiepingen tellende stalling plaats aan 12.500 fietsen.

Utrecht vernieuwd

Het aantal reizigers dat in Utrecht op-, uit- en overstapt, groeit hard. Om het spoor klaar te maken voor de toekomst, past ProRail de spoorinfrastructuur rondom Utrecht Centraal aan. De sporen worden vernieuwd en de perrons verbreed. Dit zorgt voor een soepelere doorstroming van meer treinen. Tegelijkertijd wordt station Utrecht Centraal vernieuwd en worden nieuwe stations en sporen in de regio gerealiseerd. Zo wordt reizen van, via en naar Utrecht, voor iedereen nog aangenamer.

Om samen met de reizigers te vieren dat de perrons verbreed zijn en een mooie overkapping hebben, wordt er maandagmiddag 15 september, tot 19.00u, ijs uitgedeeld op de vernieuwde perrons.

 Film Stationsplein oost: