Drie nachten verkeershinder voor auto's Paardenveld

Het kan je niet ontgaan zijn; op het Paardenveld wordt gewerkt. Volgend jaar moet er hier weer water stromen; om dat mogelijk te maken wordt de hele (voormailige) rotonde op de schop genomen. Rijbanen veranderen, rotondes worden t-splitsingen, en fietsstroken worden verlegd.

In de week van maandag 13 oktober tot en met vrijdag 17 oktober wijzigt de verkeerssituatie voor auto's ingrijpend. In de nachten van maandag op dinsdag, dinsdag op woensdag en woensdag op donderdag is er tussen 22.00 u en 06.00 uur geen verkeer mogelijk op een deel van het Paardenveld. Voor auto's is de omleidingsroute wat ingrijpender dan voor fietsers en voetgangers.

Verkeer dat in deze 3 nachten na 22.00 uur vanaf de Amsterdamsestraatweg richting Moreelsepark wil, kan omrijden via de Daalsetunnel en het Westplein. Om 6.00 uur gaat de rijbaan weer open voor verkeer. Verkeer dat vanaf de Daalsetunnel richting Amsterdamsestraatweg wil, moet omrijden en keert op de Catharijnesingel. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Fietsers die vanaf de Daalsetunnel richting centrum/wijk C gaan kunnen alleen linksom de rotonde nemen.

Meer info lees je in de brief die voor omwonenden.