Nieuwe kraan op het Vredenburg

24 Oktober 2014

In de bouwkuip van parkeergarage Vredenburg komt een hoge bouwkraan. De voorbereidingen voor de bouw van de kraan zijn goed te volgen vanuit de traverse van Hoog Catharijne.

De kraan gaat gebruikt worden bij de verdere bouw van de parkeergarage Vredenburg en het daarbovenop te bouwen Entreegebouw van Hoog Carharijne. De torenkraan is 70 meter hoog en heeft een giek van ongeveer 70 meter.

De giek beweegt ook over het Vredenburgplein, maar is voorzien van een begrenzer: de hijslast (de dingen die aan de giek hangen) kan nooit over het plein zweven.

Op tijden dat de kraan niet in gebruik is, staat de giek in verband met de veiligheid niet vast. De giek moet namelijk vrij kunnen bewegen met de wind.

De kraan wordt opgebouwd vanaf donderdag 30 oktober. Zaterdag 1 november wordt de kraan ingeregeld en zondag 2 november wordt de kraan gei╠łnspecteerd om te beoordelen of de kraan is gebouwd conform de richtlijnen. Vanaf maandag 3 november is de kraan in bedrijf.

Lees meer over de kraan, de opbouw en z'n draaicircel in de bewonersbrief die vrijdag 24 oktober bij omwonenden in bezorgd.