Fietsen verwijderen Busstation Jaarbeurszijde 19 januari 2015

16 Januari 2015

Op maandag 19 januari worden alle fietsen verwijderd die staan op de stoep of aan het hekwerk op Busstation Jaarbeurszijde.

Dit gebied staat ook aangegeven op bovenstaand beeld met het rode vak. Dit is overigens een verouderde foto waar het water nog opstaat.

Waarom?
Tussen het Busstation Jaarbeurszijde en de Generaal Knoopkazerne vinden werkzaamheden plaats ter voorbereiding op de bouw van de Rabobrug en een nieuwe fietsenstalling. Inmiddels is het water van de Kruisvaart achter de Generaal Knoopkazerne gedempt. De kademuur wordt binnenkort verwijderd. Hiervoor is de ruimte nodig waar nu nog de geparkeerde fietsen staan; op de stoep bij het busstation Jaarbeurszijde over de gehele lengte tussen de Mineurslaan en de Rabostraat. Totdat deze nieuwe stalling gereed is, naar verwachting in 2017, is de dichtstbijzijnde fietsenstalling de overdekte stalling op het Jaarbeursplein (1e 24 uur gratis) of de gratis stalling op het Westplein.

Fiets ophalen
De fietsen worden overgebracht naar het Fietspunt, Kon. Wilhelminalaan 2A. Openingstijden: ma t/m do: 08.00 – 16.30 uur. Tot en met 7 februari óók geopend op vrijdag en zaterdag van 09.00 – 12.00 uur. Fietsen die zijn verwijderd, kunnen daar kosteloos worden opgehaald op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en een passende fietssleutel. De fietsen worden twee maanden bewaard, tot en met 19 maart 2015. Daarna zijn ze eigendom van Fietspunt.