Paardenveldbrug gaat open – bereikbaarheid Wijk C wijzigt

4 Juni 2015

Vanaf maandag 8 juni gaat de nieuwe Paardenveldbrug over de toekomstige singel open voor fietsers en voetgangers. Ook het Paardenveld heeft dan zijn definitieve inrichting gekregen: twee nieuwe T-kruisingen hebben de plaats van de oude rotonde ingenomen.

Erna is er ruimte om de singel uit te graven, zodat daar eind dit jaar weer water in kan stromen. In het weekend van 5, 6 en 7 juni  werken we aan deze inrichting.

Nieuwe verkeerssituatie Wijk C

In Wijk C gaat er door het in gebruik nemen van de Paardenveldbrug en de herinrichting van het Paardenveld het een en ander veranderen in de verkeerssituatie.

De verkeerssituatie vanaf maandag 8 juni a.s. ziet er als volgt uit:

  • Vanaf 8 juni is Wijk C voor autoverkeer alleen bereikbaar via de Monicabrug, en dan verder via de Nieuwe Kade/Kroonstraat of via de St. Jacobsstraat de wijk in.
  • Vanaf de oude rotonde Paardenveld is het niet meer mogelijk om op de Nieuwe Kade te komen.
  • Het huidige eenrichtingsverkeer op de Nieuwe Kade wordt omgedraaid: autoverkeer kan alleen nog vanuit de St. Jacobsstraat op de Nieuwe Kade komen. Fietsers kunnen de Nieuwe Kade wel in beide richtingen blijven gebruiken.
  • Autoverkeer is niet toegestaan op de Paardenveldbrug, uitgezonderd vrachtverkeer voor TivoliVredenburg en politieverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug. 
  • De toegankelijkheid van de parkeergarage Paardenveld is geregeld via de Waterstraat en de Nieuwe Kade.

In het wijkbericht dat in wijk bezorgd is vind je ook plattegrondjes van de nieuwe situatie vanaf 8 juni.