Maandag 3 augustus: hoofdingang Hoog Catharijne verplaatst

28 Juli 2015

Maandag 3 augustus wordt de hoofdingang van Hoog Catharijne aan het Vredenburgplein verplaatst naar Achter Clarenburg. De roltrappen bij het Vredenburgplein worden in verband met bouwwerkzaamheden voor Hoog Catharijne afgesloten.

Dit heeft gevolgen voor de looproute van Hoog Catharijne naar de binnenstad en vice versa. De historische binnenstad is bereikbaar via de uitgang bij Xenos/Zeeman op het Achter Clarenburg. De lift naast Blokker blijft in gebruik. De nieuwe route is 24 uur per dag geopend.

Bouwwerkzaamheden

Afsluiting van de roltrappen is noodzakelijk om de nieuwe entree aan het Vredenburg te kunnen bouwen. Nadat de oude ingang gesloopt is wordt een nieuwe ingang gebouwd, die later aansluit op het vernieuwde winkelcentrum. Ook komen er op deze locatie weer nieuwe roltrappen terug. De nieuwe entree opent naar verwachting in 2016.

Bereikbaarheid

De tijdelijke looproute is 24 uur per dag, zeven dagen per week toegankelijk. Ook de lift, naast V&D op de begane grond, blijft altijd bereikbaar. V&D is via zowel de begane grond als de eerste verdieping bereikbaar. De Radboudtraverse, die over de Catharijnebaan heen gaat, blijft in gebruik. Hoog Catharijne zet hostessen in om bezoekers de weg te wijzen.

Bekijk hier de plattegrond van Hoog Catharijne vanaf 3 augustus.

Wandel de nieuwe routes: