Utrecht Centraal heeft weer een nieuw stuk vloer erbij

25 Augustus 2015

Direct na de opening op 31 juli van een groot stuk van de nieuwe stationshal is gestart met het laatste deel van de verbouwing van de hal.

Alle tijdelijke winkels in de stationshal worden bijvoorbeeld stap voor stap gesloopt. De ruimte die vrijkomt biedt extra loopruimte en overzicht voor reizigers.

De oude Bruna, AH to go en Starbucks (ter hoogte van toegang naar spoor 5-7 en 8-9) zijn inmiddels weg. Waar tot voor kort deze winkels stonden, ligt inmiddels een strakke tegelvloer. 

We gaan verder met het afbreken van de overige tijdelijke winkels, in het deel van de stationshal richting Jaarbeursplein. Uiteindelijk worden al deze plekken in de loop van het najaar loopruimte voor reizigers. Daarnaast zijn we ook gestart met de afbraak van het oude deel van de stationshal tussen de oude Tickets & Service en Starbucks.

Veel winkelformules komen terug in het pas geopende gedeelte van het station. Op vrijdag 28 augustus gaat weer een aantal winkels en horecavoorzieningen open, half september volgt nog een ronde. En in het najaar van 2015 gaat ook de verdieping open, met 500 zitplaatsen voor ontmoeting en horeca.

De laatste stand van zaken in de stationshal is te bekijken op de meest recente plattegrond.