Vrijdag 28 augustus: verhuizingen op Utrecht Centraal

26 Augustus 2015

Vrijdag 28 augustus is er reuring in de hal van Utrecht Centraal. Deze dag verhuist een groep winkels en restaurants naar de nieuwe locatie. Etos, een tweede Starbucks, Leonidas, Bloemenplaza en Julia’s maken de overstap. 

Een nieuwkomer is Enoki, een nieuw Aziatisch restaurant met verse producten die ter plekke worden bereid. Enoki en Julia’s zitten samen aan de 'Fresh Food Court' met terras.

Alle tijdelijke winkels in de stationshal worden stap voor stap gesloopt. De ruimte die vrijkomt biedt extra loopruimte en overzicht voor reizigers. Eerder deze week kwam er al loopruimte bij ter hoogte van de toegang naar spoor 5-7 en 8-9. Waar tot voor kort winkels stonden ligt inmiddels een strakke tegelvloer. We gaan verder met het afbreken van de overige tijdelijke winkels, in het deel van de stationshal richting Jaarbeursplein, ook hier krijgen reizigers steeds meer loopruimte.

Vanaf september worden stap voor stap de nog lege nieuwe winkelruimtes, zowel in de hal als op de passage buitenlangs verder ingericht.

In september volgen o.a. Burger King, de vernieuwde Broodzaak, La Place, Sven & Sophie (hiervoor: Jambelle), Le Clair en een Visspeciaalzaak.

Medio oktober opent ook de verdieping met 500 zitplaatsen waar een bistro een restaurant een langer verblijf op het station aantrekkelijk maken.  

De nieuwe plattegrond vind je hier.