Het Jaarbeursplein tussen nu en 2018

Op het Jaarbeursplein wordt gewerkt aan de uitbreiding van het stadshart van Utrecht. Dit gebied wordt een volwaardige entree van de stad met kantoorgebouwen en aantrekkelijke voorzieningen, zoals openbaar vervoer, parkeren, cultuur en horeca. Op dit moment wordt het plein bouwrijp gemaakt voor de echte start bouw in januari 2016. Wat merkt u van zo’n grootschalige verbouwing, wie is uw aanspreekpunt en wat gaat er gebeuren? Dat vertellen we graag tijdens een bijeenkomst op dinsdag 15 of donderdag 17 september.

U kunt kiezen

We houden twee keer dezelfde bijeeenkomst zodat u kunt kiezen welke dag en tijdstip u het beste uitkomt.

Bijeenkomsten

Dinsdag 15 september 2015, inloop 19.45 uur. Om 20.00 uur start de bijeenkomst. Locatie: Infocentrum Stationsgebied, in de hal van het Stadskantoor

Donderdag 17 september 2015, inloop 9.45 uur. Om 10.00 uur start de bijeenkomst. Locatie: NH Hotel, Jaarbeursplein 24, in de Jaarbeurszaal. Graag melden bij de receptie.

Meldt u aan via stationsgebied@utrecht.nl en vertel ons voor welke bijeenkomst u komt en met hoeveel personen.

Het Jaarbeursplein is straks geschikt voor manifestaties en evenementen, maar ook voor een drankje met vrienden op het terras. Op de trappartij zit je lekker in de zon. Tegelijk is dit de tribune bij evenementen op het plein. Bezoekers van het Beatrixtheater en van de nieuwe bioscoop aan de overkant maken het plein ook ’s avonds tot een levendig gebied. Vanaf hier pak je moeiteloos de trein, tram of bus naar Schiphol, Nieuwegein, Oudewater of Frankfurt. Je fiets parkeer je in de fietsenstalling onder de trappen of straks in de stalling naast het busstation. Auto’s parkeren in de ondergrondse parkeergarage onder het plein.

Wat komt er?

Op de vierkante kilometer tussen het spoor en het Jaarbeursterrein bouwen we de komende twee jaar aan kantoorgebouwen, een ondergrondse parkeergarage, een viaduct voor bussen en trams, een bioscoop, een vernieuwd en vergroot Jaarbeursplein, een langgerekt, verhoogd forum, een fietsenstalling, een brug over het spoor en een busstation aan de stationshal. Als sluitstuk zal dit deel van de Croeselaan eind 2017 ingericht worden tot autoluwe straat met meerdere bomenrijen en een vrijliggend fietspad. In 2018 moet het grootste gedeelte van deze werkzaamheden klaar zijn.