Vanaf nu: groene bouwhekken op Jaarbeursplein

16 September 2015

Het Jaarbeursplein wordt de komende tijd langzaam maar zeker een groot bouwterrein. Op delen van de bouwhekken eromheen komen planten. Woensdag 16 september begon de proefperiode en zijn de de eerste planten geplant.

Na een maand of twee weten we welke planten het goed doen, en welke juist niet en hoeveel onderhoud er nodig is. Als dit positief is en het grote bouwterrein op het Jaarbeursplein er in december helemaal staat, komen er over circa 80 meter plantenbakken aan de bouwhekken.

Deze komen dan over de hele lengte van het Jaarbeursplein parallel aan de trambaan en een deel ter hoogte van restaurant Zeyn. Omdat het dan bijna winter is, planten we winterharde planten die ook in de winter blad hebben.

CU2030 werkt hiervoor samen met de Utrechtse Green Business Club. De ideeën voor de plantenbakken en de plantensoorten ontwikkelde de Green Business Club samen met de Plantenfabriek . Hun medewerkers verzorgen ook het onderhoud van de planten tijdens de proefperiode en daarna.

Jaarbeursplein: een grondige metamorfose

Het Jaarbeursplein ondergaat een grondige metamorfose. Hier wordt gebouwd aan een vernieuwd plein met kantoren, horeca, bomen en een ondergrondse parkeergarage. Tijdens het werk blijven alle gebouwen en activiteiten op of aan het Jaarbeursplein bereikbaar. In 2018 zijn de parkeergarage en het bovenliggende plein klaar.