Eerste contract voor het WTC Utrecht

17 September 2015

The Office Operators (‘TOO’) en het CBRE Dutch Office Fund hebben het eerste langjarige huurcontract voor WTC Utrecht getekend. TOO gaat ook de exploitatie van het WTC Utrecht verzorgen. Het nieuw te bouwen kantoor gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Vanaf 1 januari 2018 huurt The Office Operators 2.622m2.

TOO gaat in WTC Utrecht een business center van ca. 1.750 m² en een conference center van ca. 900 m² exploiteren.

WTC Utrecht, prominent gelegen aan het Jaarbeursplein naast Utrecht Centraal, opent in het eerste kwartaal van 2018 haar deuren. Najaar 2015 wordt gestart met het demonteren van het huidige gebouw Leeuwesteijn en in april 2016 staat de start van de bouw gepland. 

De totale oppervlakte van het nieuwe gebouw wordt circa 32.000 m2 waarvan momenteel nog 29.400 m² voor verhuur beschikbaar is. Met diverse geïnteresseerde gebruikers worden al concrete gesprekken gevoerd over de huisvestingsmogelijkheden in het complex. Het parkeren voor het WTC wordt opgelost in de ondergrondse Jaarbeurspleingarage.

Joanne Roozenburg, CBRE Global Investors; “Wij zijn zeer verheugd met dit eerste contract voor het WTC Utrecht. Met deze overeenkomst verwelkomen we niet alleen onze eerste huurder in het WTC Utrecht, maar zijn we tevens verzekerd van een hoge serviceniveau zoals men dat van een World Trade Center mag verwachten.”