Nieuwe looproute op Utrecht Centraal

9 November 2015

Vanaf dinsdag 10 november is het nog één keer wennen aan een nieuwe looproute op Utrecht Centraal. In het centrale deel van de oude stationshal is de afgelopen weken hard gewerkt aan een overdekte passage voor reizigers. Nu is er voldoende ruimte voor reizigers én heeft de aannemer een werkgebied om de laatste stap van de verbouwing van de stationshal uit te voeren. Je wandelt door deze passage tot medio 2016.

Met de nieuwe passage zijn er vier routes door het station. Drie routes van centrum- naar jaarbeurskant (en vice versa) en een snelle overstaproute beneden door de middentunnel. Kijk op de plattegrond voor de snelste route. De eerste dagen zijn er extra servicemedewerkers aanwezig voor vragen en/of begeleiding.

Route 1: met vaste trappen naar de sporen 11b tot en met 15b.
De roltrappen naar de sporen 11b tot en met 15b zijn afgesloten, maar de sporen zijn bereikbaar via de vaste trappen, of via de roltrappen/lift  naar de sporen 11a tot en met 15a  (langs route 2)

Route 2: Route langs de nieuwe winkels – roltrap en lift naar de sporen 11 tot en met 15.
De a en b-zijdes van de sporen 11 tot en met 15 zijn te bereiken via de hal langs de nieuwe winkels, met trap, roltrap of lift. Omdat een groot deel van de centrale hal dicht is moet u tijdens de spits rekening houden met extra drukte, de vaste trap is dan de snelste route.

Route 3: over de wandelroute buiten langs de stationshal.  Deze route is een alternatief als u met de bus reist, of als u van de jaarbeurs naar het centrum of andersom wilt.

Route 4 ; Route door de Middentunnel. Reizigers die alleen overstappen op Utrecht Centraal kunnen naar de A- zijde lopen op het perron en via de Middentunnel onder de sporen door naar de andere perrons lopen. Je mijdt dan de drukte in de hal.