Utrecht Centraal: overdag hakken en 's nachts hijsen

19 November 2015

Een week na de wijziging zijn de nieuwe looproutes op Utrecht Centraal al aardig ingelopen. De aannemer heeft het werkterrein in de hal kunnen voorbereiden en leegmaken, nu kan hij aan de slag met de sloopbeitel.

In de periode van 18 november tot en met 13 december wordt de oude tegelvloer eruit gehaald. Dit gebeurt door de vloer eerst in te zagen en dan met klein materieel de vloerlaag eraf te hakken. Hoewel dit binnen het bouwterrein gebeurt, zal het hakken gepaard gaan met een hoop lawaai, dat is helaas niet te voorkomen.

Het huidige werkterrein staat midden in reizigersgebied en boven sporen. Om materialen te kunnen aan- en afvoeren is er op het perron van de sporen 18/19 een torenkraan geplaatst. Die torenkraan draait vooral in de nachten, omdat we niet boven personen willen en mogen hijsen.

In de nachten, tussen 22.00-06.00u wordt daarom een deel van route 1 afgesloten voor reizigers. Reizigers kunnen altijd via de andere routes naar de sporen of de uitgangen. Het kan voorkomen dat de route overdag, buiten spitstijd, heel kort wordt afgesloten, maar dat zijn uitzonderingen, die niet langer dan 1 minuut zullen duren.