Busstation Jaarbeurszijde weekend buiten gebruik

7 December 2015

Zaterdag 12 en zondag 13 december vertrekken de bussen die normaal op busstation Jaarbeurszijde staan, vanaf het Jaarbeursplein. De vertrek- en aankomsttijden blijven hetzelfde. Kijk voor meer informatie of een reisplanner op www.u-ov.info of www.9292.nl. Tijdens dit weekend wordt het busstation omgebouwd. Het deel waar u nu de bus pakt, wordt dan bouwterrein en onder de stationshal opent een nieuw deel. Vanaf maandag 14 december pakt u hiervandaan uw bus.

Vanaf 14 december nieuw deel busstation open

Omdat het busstation Jaarbeurszijde vanaf maandag 14 december anders is ingericht, zijn ook de vertrekhaltes gewijzigd. Tegelijkertijd gaat de nieuwe dienstregeling in. In de stationshal vindt u plattegronden met de juiste lijnnummers, vertrekhaltes en -tijden. In de zomer van 2016 verhuizen bijna alle bussen die nu aan de centrumkant hun halte hebben, naar het busstation Jaarbeurszijde. Dan is dit busstation twee keer zo groot geworden. Op de plek van het busstation aan de centrumkant ontstaat dan ruimte voor een werkterrein. Hier start in de zomer van 2016 de bouw van een gecombineerd station voor bussen en trams, met er bovenop het Zuidgebouw.

Nieuwe busbaan in gebruik

Tussen het busstation aan de Jaarbeurskant en het busstation Centrumzijde is vanaf 14 december een nieuwe busbaan in gebruik. Deze loopt over een nieuw viaduct op de Van Sijpesteijnkade en maakt weer gebruik van de Leidseveertunnel. De baan wordt voorlopig alleen gebruikt door bussen, maar is technisch klaar om in de toekomst ook trams te verwerken.