Nieuw deel busstation Jaarbeurszijde open

14 December 2015

Maandag 14 december ging busstation Jaarbeurszijde open onder de stationshal van Utrecht Centraal. Ook de vertrekhaltes zijn gewijzigd. Tegelijkertijd ging de nieuwe dienstregeling in. In de stationshal vind je plattegronden met de juiste lijnnummers, vertrekhaltes en -tijden.

In de zomer van 2016 verhuizen bijna alle bussen die nu aan de centrumkant hun halte hebben, naar het busstation Jaarbeurszijde. Dan is dit busstation twee keer zo groot geworden. Op de plek van het busstation aan de centrumkant ontstaat dan ruimte voor een werkterrein. Hier start in de zomer van 2016 de bouw van een gecombineerd station voor bussen en trams, met er bovenop het Zuidgebouw.

Nieuwe busbaan in gebruik

Tussen het busstation aan de Jaarbeurskant en het busstation Centrumzijde is vanaf 14 december een nieuwe busbaan in gebruik. Deze loopt over een nieuw viaduct op de Van Sijpesteijnkade en maakt weer gebruik van de Leidseveertunnel. De baan wordt voorlopig alleen gebruikt door bussen, maar is technisch klaar om in de toekomst ook trams te verwerken.

Rij een ritje mee: