Busstation Jaarbeurszijde krijgt weekend van 9 en 10 april vers asfalt

7 April 2016

In het weekend van 9 en 10 april gaat er maar liefst 3.000 vierkante meter asfalt op het busstation aan de Jaarbeurszijde ‘op de schop’. En maandag? Dan ziet het er allemaal weer pico bello uit. Maarten Snijder, projectmanager bij aannemer K_Dekker bouw & infra: “We moeten even aan de bak.”

Busvrij weekend
Aan de Jaarbeurskant liggen langs het spoor de nieuwe busperrons C en D. Perron D ligt het dichtst bij het Beatrix Theater, perron C ligt direct langs het spoor. Snijder: “Op die plek was eerder een tijdelijk busstation dat op 13 december vorig jaar is ‘opgeschoven’ naar het nieuwe gedeelte onder het stationsgebouw. Bij perron C gaan we nu de laatste laag asfalt aanbrengen - de zogenaamde combi-deklaag. En we verwijderen een deel van het tijdelijk asfalt. Dat moet in een busvrij weekend gebeuren, want de combi-deklaag heeft 24 uur nodig om berijdbaar te zijn.”

Nieuwe indeling
De aannemer kan niet eenvoudigweg het bestaande wegdek opnieuw gebruiken, omdat het busstation een nieuwe indeling krijgt. “We frezen het asfalt er eerst uit, brengen een onderlaag van granulaat aan en daaroverheen gaan we asfalteren. Maar hier en daar op een andere hoogte en in een andere vorm. Maandagochtendvroeg brengen we nog de belijning aan en zetten we de hekken en borden terug. Om 6 uur ’s morgens kan de dienstregeling weer dan worden hervat.”

Alles erop en eraan
Ook de komende weken is de aannemer nog druk bezig bij het busstation. “We gaan aan de slag met de staalconstructie van de laatste perronkap bij perron D. Die constructie is al bijna afgerond en tot slot monteren we ´m af met beplating en glas. Bij perron C staat die constructie al met grotendeels de beplating en het glas erop en eraan. Beide perrons werken we netjes af met de perroninrichting, verlichting en camera’s. De eindoplevering van het nieuwe busstation staat gepland voor medio juni.”

Busstation dicht
Het busstation is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Alle bussen die daar normaal vertrekken, vertrekken vanaf de haltes G op het Jaarbeursplein, vlakbij de tramhalte. Vanaf maandag 11 april vertrekken deze lijnen weer vanaf busstation Jaarbeurszijde. Kijk ook op http://u-ov.info  voor actuele reisinformatie.
De ombouw van het tijdelijke busstation aan de Jaarbeurskant naar een definitief ‘busstation Jaarbeurszijde’, begon al na de zomer van 2015. Medio juni is het klaar voor gebruik en in juli 2016 verhuizen alle bussen met nu een halte aan de centrumkant naar de Jaarbeurszijde. Dan volgt de aanleg van het nieuwe bus- en tramstation aan de binnenstadskant van de nieuwe OV-terminal Utrecht Centraal.