Een jaar lang kunst in het Stationsgebied

20 April 2016

Vanaf maandag 2 mei is er meer kunst in het Stationsgebied. Dans, performances, pvc-gordijnen, mode, een muzikale theaterproductie, een bijzondere hijskraan en een eigen online wereld. Een jaar lang, tot mei 2017: op Utrecht Centraal en in Hoog Catharijne.

Zes kunstenaars-(duo’s) verbinden zich voor langere tijd aan het Stationsgebied; zij spelen op verschillende manieren in op de dynamiek en het publiek in het gebied. De projecten starten vanaf maandag 2 mei na elkaar en zijn vanaf september allemaal gelijktijdig te zien.

De kunstwerken staan letterlijk in de stromen van mensen. Behalve dat het publiek – onverwacht - in aanraking komt met de kunstobjecten en performances, worden er ook verschillende projecten georganiseerd waar je aan mee kunt doen, zoals Public Tours, publieke performances, workshops en de 'School of Public Works'.

Het kunstproject heet Public Works. Veel meer info op de website van Public Works.

Public Works is een initiatief van de stichting Kunst in het Stationsgebied in samenwerking met de gemeente Utrecht. Eerder organiseerde Kunst in het Stationsgebied de kunstmanifestatie Call of the Mall in Hoog Catharijne (2013).