Zuidwest, thuis best

21 Juni 2016

Zuidwest, thuis best. Het eerste stuk van de Zuidwesttoren van Kasteel Vredenburg is terug van weggeweest. Stuk voor stuk worden, tussen dinsdag 21 juni en zaterdag 25 juni, de resten teruggeplaatst. Vanaf de traverse in Hoog Catharijne, bij Jamin voor de deur, is de terugplaatsing voor iedereen goed te volgen.

De resten van de Zuidwesttoren komen voor een stuk onder water te liggen: waar ze eeuwen onder het zand hebben gelegen, midden in Utrecht. Ze komen te liggen in de nieuwe singel, die op die plek onder het nieuwe Hoog Catharijne doorstroomt. Van bovenaf zijn de resten straks zichtbaar door een glazen vloer in Hoog Catharijne. Of je kunt er natuurlijk langsvaren

In augustus 2014 verhuisden de resten van de Zuidwesttoren van Kasteel Vredenburg in delen naar een opslag in Almere. Bijna twee jaar later is de tijd gekomen om ze naar huis te halen en terug te plaatsen.

In de nieuwe parkeergarage Vredenburg zijn resten van de hoofdpoort van het kasteel te zien. En in de fietsenstalling Vredenburg zie je ook resten van het kasteel.