Opknapbeurt fietspad Leidseveertunnel

30 Juni 2016

Het fietspad in de Leidseveertunnel wordt vernieuwd. Daarom is deze route vanaf maandag 4 juli zes weken afgesloten in beide richtingen. Vanaf maandag 22 augustus kunnen fietsers weer door de tunnel heen. Voetgangers kunnen wel van de tunnel gebruik blijven maken. De werkzaamheden zijn half september helemaal klaar.

Omleidingsroutes
Op het kaartje kaartje zie je de omleidingsroutes voor fietsers. Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad door de Van Sijpesteijntunnel, of het fietspad door de Daalsetunnel. Het fietspad door de Van Sijpesteijntunnel is overigens al flink opgeknapt. Je kunt vanaf begin juli lekker doorrijden tussen de Catharijnesingel en het Westplein. De omleidingsroutes staan aangegeven met gele borden, en er staan op verschillende knooppunten verkeersregelaars om fietsers te begeleiden.

Het eindresultaat mag er zijn straks. Half september fiets je over een breed fietspad, uitgevoerd in rood asfalt. Op hetzelfde niveau als het vernieuwde brede voetpad van gebakken klinkers.  Maar voordat het zover is, worden ook eerst een heleboel kabels en leidingen gelegd, waaronder de kabels  voor de toekomstige trambaan.

De werkzaamheden aan kabels en leidingen zijn arbeidsintensief, en kosten daardoor veel tijd. Het werk is zoveel mogelijk in de zomervakantie gepland om de overlast voor fietsers te beperken.