Twee vrijdagen op rij: vrijdag-nieuwe-fietspad-dag

17 Augustus 2016

Vrijdag-nieuwe-fietspad-dag! Twee vrijdagen op rij is het nieuwe-fietspad-dag. Vrijdag 19 augustus gaat er een extra fietspad over het Westplein open. Het fietspad volgt ongeveer dezelfde route als de fietstunnel die vorig jaar werd gesloten. Het fietspad zorgt voor een extra route van het Jaarbeursplein naar de Daalsetunnel en het Paardenveld. Op vrijdag 26 augustus opent ook de Leidseveertunnel weer voor fietsers tussen Westplein en Smakkelaarsveld.

Het fietspad in de Leidseveertunnel was aan een stevige opknapbeurt toe. Daarom was deze route vanaf maandag 4 juli afgesloten in beide richtingen. Vanaf vrijdag 26 augustus kunnen fietsers weer door de tunnel heen, wel nog even langs werkzaamheden. In september zijn de werkzaamheden in de tunnel helemaal klaar. Voetgangers konden al van de tunnel gebruik blijven maken.

Eerder dachten we op maandag 22 augustus de tunnel al gedeeltelijk open te kunnen hebben voor fietsers, dit duurt een paar dagen langer. Sommigen betonnen wanden die gesloopt moesten worden waren steviger dan verwacht.

In september

Het eindresultaat mag er zijn straks. In september fiets je over een breed fietspad, uitgevoerd in rood asfalt. Op hetzelfde niveau als het vernieuwde brede voetpad van gebakken klinkers. Maar voordat het zover is, zijn eerst een heleboel kabels en leidingen gelegd, waaronder de kabels voor de toekomstige trambaan.

De werkzaamheden aan kabels en leidingen zijn arbeidsintensief, en kosten daardoor veel tijd. Het werk is zoveel mogelijk in de zomervakantie gepland om de overlast voor fietsers te beperken.