Stadslab on tour naar het Nieuwe Centrum - 24 september

Rondom de Jaarbeurs en het Westplein breidt Utrecht haar centrum uit. Hoe dit gebied er uit gaat zien, ontdekken we graag met jou. Op zaterdag 24 september gaat het Stadslab on tour door het gebied. Je kunt deze dag intensief meepraten over de kansen van dit nieuwe centrumgebied én rondwandelen door het gebied.

We bouwen nu al op een groot aantal plekken rondom het station, maar het centrum van Utrecht heeft meer ruimte nodig. Zeker als de stad blijft groeien naar 400.000 inwoners in 2030. Waar het om gaat, is dat er straks een groter centrum ontstaat, dat nauw verbonden is met het historische centrum. Maar niets is moeilijker – én uitdagender – dan het maken van een nieuw centrum in een oude stad.

Er moeten nog heel veel vragen worden beantwoord en keuzes worden gemaakt, voordat de schop de grond in kan. In het Stadslab op de 2e etage van het Stadskantoor is de gemeente hier, samen met veel partijen in en rond de stad, al druk mee bezig.

Nog 100 deelnemers gezocht

Op zaterdag 24 september kun je in het Beatrixgebouw, buiten op het Jaarbeursterrein en op het Westplein kennismaken met de mogelijkheden van het gebied. Die dag willen we ook praten over kansen, keuzes en dilemma’s. Met 200 mensen gaan we de diepte in. Thema’s als identiteit, gezondheid, verkeer, stedelijkheid, groen en energie staan hier centraal.

100 Experts en belanghebbenden zijn al uitgenodigd, we zoeken nóg 100 mensen die mee willen praten over het gebied. Veel ligt nog open. Iedereen mag meedenken, graag zelfs. Iets voor jou? Geef je op via stadslab@utrecht.nl.  

On tour door het gebied

Er is meer dan alleen een gesprek. 24 september is ook de dag om het gebied beter te leren kennen. Ben je nieuwsgierig? Kom dan langs in het Beatrixgebouw. Vanuit hier gaan we naar buiten: on tour door het gebied. Tussen 10.00u en 16.00u ben je van harte welkom.

Zet 24 september vast in je agenda! Houd deze site in de gaten voor meer informatie over het programma.