Utrecht Centraal staat centraal in het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum neemt je tussen 2 november en 5 februari 2017 mee naar het verleden: het verleden van Utrecht Centraal. De nieuwe tentoonstelling laat je met film, foto’s en objecten zien hoe het station, en het gebied eromheen, in de loop van jaren is veranderd: vanaf het eerste Utrechtse station in 1843 tot nu.

Waar er in 1845 maar zes treinen reden, verwerkt Utrecht Centraal in 2016 een kleine 1000 treinen per dag. Het station is uitgegroeid tot het drukste van Nederland. Op dit moment zijn er jaarlijks zo’n 88 miljoen reizigers op het station. Dit aantal blijft groeien tot naar schatting 100 miljoen in 2030.

Utrecht groeide en het station groeide mee. Trein en station waren, en zijn, een impuls voor de groei van de stad. Vanuit alle windstreken is Utrecht Centraal te bereiken.

Naast de tentoonstelling maakt Het Spoorwegmuseum in samenwerking met het Utrechts Archief een boek over de geschiedenis van Utrecht Centraal. Dit boek wordt  tijdens de opening van de tentoonstelling op 2 november gepresenteerd in Het Spoorwegmuseum.

De tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van, en alvast een voorproefje op, de opening van de nieuwe stationshal op 7 december.

Meer info over de tentoonstelling op de site van het Spoorwegmuseum.