De Megakraan komt eraan

7 September 2016

Vanaf maandag 12 september wordt op het oude busstation centrumzijde gewerkt aan de opbouw van een mega bouwkraan. Er zijn 28 vrachtwagens nodig om het ding aan te voeren, en hij wordt maar liefst 144 meter lang. 

De kraan is nodig om de resterende kolommen voor de Moreelsebrug over het spoor te hijsen. 

Het gevaarte gaat in de nachten van 19 op 20 en 21 op 22 september aan het werk. De kolommen worden kant-en-klaar per boot in Utrecht afgeleverd, aan de kant van de Croeselaan. Maar dan moeten ze nog over de sporen heen: aan de kant van de Croeselaan worden ze door een 'kleine' kraan opgepakt en op het bestaande brugdek gelegd. De grote kraan pakt ze daar over en legt ze op het bouw terrein van het oude busstation. 

Op 21 september wordt de eerste kolom geplaatst op het perron van spoor 11/12 en op 4 en 5 oktober volgen de kolommen op de perrons van de sporen 5/7 en 8/9.

Brugdelen
De brugdelen die op de kolommen komen worden over de weg aangevoerd en afgeleverd bij het oude busstation. Deze worden ingehesen tussen 14 en 17 oktober. Wanneer alle brugdelen over de sporen zijn geplaatst volgen nog de brugdelen die op het oude busstation komen, de trappen en lift en de bomen. Eind van het jaar kun je over de brug over het spoor wandelen en fietsen.