Zaterdag 24 september: Stadsgesprek én festival over nieuw en groter centrum

12 September 2016

Op zaterdag 24 september kun je meedoen aan een ontdekkingstocht naar de ongekende mogelijkheden voor een nieuw en groter centrum van Utrecht. Heb jij ideeën hoe je straks het liefst wilt wonen, leven en werken in dit nieuw stukje stadscentrum? Geef je dan op voor het stadsgesprek op zaterdag 24 september van 10.00 – 16.00 uur en praat mee. Of kom langs en drop je idee bij het vrij toegankelijke festival dat we tegelijkertijd organiseren, ook op 24 september van 10.00 – 16.00 uur. Locatie voor stadsgesprek èn festival: Beatrixgebouw Jaarbeursplein.

Stadsgesprek over kansen en keuzes – aanmelden tot 15 september

Er zijn zeven verschillende gesprekstafels waar je mee kunt praten over de invulling van het nieuwe deel van het centrum. Kijk op cu2030.nl/stadslab of bekijk de  ‘keuzedocumenten’ voor meer info over de thema’s van deze gesprekstafels. Aanmelden voor het stadsgesprek kan nog tot en met donderdag 15 september. Link naar aanmeldformulier.  Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Bij te veel interesse loten we onder de ontvangen aanmeldingen.

Festival ‘Kijk voorbij je horizon’ – vrije toegang

Met het toekomstige nieuwe, grotere centrum van Utrecht gaat de stadshorizon ingrijpend veranderen. Hoe en op welke manier? Daar geven we op 24 september samen vorm aan. Naast de themagesprekken is er een vrij toegankelijk festival waar je je idee kunt droppen. Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je kiezen uit allerlei workshops en activiteiten die je soms letterlijk voorbij je horizon laten kijken. Wat denk je van een workshop ‘sloop je broodrooster’?  Een spectaculaire blik  op het toekomstige centrum krijg je door een virtual – reality bril op te zetten.  Of maak een tour per e-bus door het gebied.  Is duurzaamheid meer iets voor jou? Speel dan mee aan de digitale interactietafel.  Kom langs op 24 september, aanmelden is niet nodig. Kijk op cu2030.nl/stadslab voor het festivalprogramma. 

Duurzame ideeen gevraagd

Een duurzaam én aantrekkelijk nieuw centrum met kassen op het dak, met watertaxi’s, urban fitness en biodiversiteit. Er kunnen nog heel veel ideeen bij: jouw ideeen. Op deze website kun je je idee vastleggen en een digitale speelkaart van je idee maken. De speelkaarten worden tijdens het stadsgesprek op 24 september besproken aan een digitale tafel. Hier kun je de demonstratiefilm bekijken hoe de digitale tafel werkt.

Wil je meepraten over duurzaamheid op 24 september? Geef je uiterlijk 15 september op voor de gesprekstafel over duurzaamheid. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen wordt er geloot.

Heb je niet de hele dag de tijd, wandel gewoon binnen bij het festival, bekijk jouw idee bij de digitale tafel of doe mee aan een van de workshops. Je idee achterlaten kan tot en met vrijdag 16 september.