Kom zaterdag gratis work-shoppen en info-hoppen

22 September 2016

Heb jij ideeën voor het toekomstige, nieuwe centrum van Utrecht? Kom dan zaterdag 24 september tussen 10.00 en 16.00 uur naar het Beatrixgebouw en drop je idee. Eerst inspiratie opdoen? Dat kan op verschillende manieren: bezoek de infostands, doe mee aan een workshop, stap op de e-bus voor een tour door het gebied of bekijk het virtueel door een google cardboard.

Aanmelden is niet nodig. Voor de eerste 100 bezoekers ligt een google cardboard klaar!

Kijk in het programmaboekje waar je allemaal aan mee kunt doen, hoe laat de workshops beginnen en wanneer er een tour door het gebied start.  

Dit zijn de workshops:  

1. Biotope city: hoe realiseer je een dicht bebouwde stedelijke wijk alsof het natuur is?  Realiseren van een dicht bebouwde stedelijke wijk alsof het natuur is, kan dat in Utrecht?  

2. Groene gebouwen: hoe werkt dat nu echt? Minder steen, meer groen. De betekenis van groene gebouwen voor een leefbare en gezonde stad. 

3. Ontdek de circulaire economie: sloop een broodrooster!  Ontdek de mogelijkheden door een apparaat te slopen en opnieuw te ontwerpen. Kraak vervolgens je hersenen hoe deze principes gebruikt kunnen worden bij de bouw van het toekomstige centrum van Utrecht.

4. Ontwikkelgroep Lombok Centraal:  je krijgt een nieuwe kijk op het Westplein.

5. Een gezonde leefomgeving die past! Kom ontdekken hoe jouw manier van leven nu vorm geeft aan de toekomstige inrichting van het gebied.

Laat je informeren! Dit zijn de info-stands:

1. Stadslab: Hier vind je alle informatie over het toekomstige nieuwe centrum. Puzzel mee bij de maquette.

2. Masterplan Jaarbeurs:. In de stand komt je meer te weten over de voorgenomen plannen van de Jaarbeurs.  

3. Amrath hotel: Informeer je over het ontwerp, de relatie met de omgeving, de materialen en de duurzaamheid.  

4. Utrecht Centraal, één groot Central Park? Green Business Club denkt aan: heel veel bomen, nog groenere bouwhekken, een Cityrun dwars door bedrijven en een jazzfestival op het Jaarbeursplein.

5. Croeselaan: In 2017 wordt het deel van de Croeselaan tussen het Jaarbeursplein en de Van Zijstweg opnieuw ingericht. Kies de inrichting die jou aanspreekt.

6. Utrecht energiek middelpunt van het land: Nog nooit in Nederland vertoond! 166 Utrechters maakten vorig jaar in drie unieke bijeenkomsten een energieplan om Utrecht in 2030 klimaatneutraal te maken.

7. Hoogbouw, duurzaam en gezond: Aan de Croeselaan, op de plek waar nu een heuvel met gras en bomen ligt, komt een groot gebouw met een mix van functies. Wat wil jij? Ga aan de slag met schaalmodellen van Lego.

8. Busbaan Dichterswijk: informeer je over de nieuwste plannen voor de Van Zijstweg, inclusief busbaan.

9. Merwedekanaalzone. Een te ontwikkelen woongebied direct gelegen naast het nieuwe centrum. .

10. Expo: het nieuwe centrum door de ogen van jongeren. Frisse ideeën en een flinke dosis inspiratie

11. Park & Play: Omni sport vereniging Zwaluwen presenteert het plan Park&PlaY:  met duurzame materialen,  energieneutraal, en opvang van fijnstof.

12. VIP-Bus: Een roadmovie!  Verhalen uit de geschiedenis die inspireren om de toekomst vorm te geven. 

13. NOM experience Utrecht. Utrecht wil meer Nul Op de Meter woningen (ver)bouwen:

14. Ontwikkelgroep Lombok Centraal.  Wandel met een gids mee door het noordelijke deel van het nieuwe centrum.

15. Virtual Reality: Ken jij het gebied? Bekijk de contouren en ontdek ideeën voor de invulling. Zet de bril op en maak een virtuele tour! 

Meer info vind je op de website www.cu2030.nl/stadslab