De grootste fietsenstalling ter wereld komt er aan: eerste 24 uur gratis en 750 extra ov-fietsen

26 Oktober 2016

Het eerste deel van de grootste stalling ter wereld opent volgend jaar. Ook in deze stalling parkeer je je fiets dan de eerste 24 uur gratis, droog en veilig.

Het systeem om de eerste 24uur gratis je fiets te stallen en in te checken met je OV chipkaart was een pilot in de Jaarbeurspleinstalling. Deze pilot bevalt tot nu toe goed: gebruikers beoordelen de stalling gemiddeld met een 8. Het zelfde parkeersysteem wordt ook in Stationspleinstalling en de Knoopstalling ingevoerd.

In 2017 opent het eerste deel van de grootste fietsenstalling ter wereld, de Stationspleinstalling. Er is dan plek voor zo’n 7.000 fietsen. De Noorderstalling, die al een aantal jaren dicht is vanwege werkzaamheden in het gebied, wordt samengevoegd met de Stationspleinstalling en ingericht voor buitenmodel- en 750 extra OV-fietsen. In 2018 is de hele Stationspleinstalling klaar: met plek voor zo'n 12.500 fietsen.

Eind 2017 opent ook de Knoopstalling, bij de voormalige Knoopkazerne en de Moreelsebrug met zo’n 3.200 plekken. Ook deze stalling wordt: eerste 24 uur gratis. 

Fietsparkeren kost geld: gemeente Utrecht, ProRail en NS delen de kosten met z’n drieën. Het persbericht van deze drie partijen lees je hier.