Tender gestart voor ontwikkellocatie in Stationsgebied

31 Oktober 2016

Maandag 31 oktober 2016, is de officiële start van de tender (klik op link als je wilt weten wat een tender is) voor de ontwikkellocatie Healthy Urban Quarter in het Utrechtse Stationsgebied. De ontwikkellocatie ligt aan de Jaarbeursboulevard, onderdeel van de verbinding Jaarbeurs – Centraal Station – winkelcentrum Hoog Catharijne – historische binnenstad.

Utrecht geeft hier ruimte aan een nieuw en aansprekend gebouw op basis van de pijlers groen, duurzaam, innovatief en gezond. Op een toplocatie, in het centrum van de stad. Healthy Urban Quarter is een plot van 50.000 à 70.000 m2 bvo voor wonen, werken en een (culturele) publieksfunctie.

Tender
De tender omvat twee rondes. In de eerste ronde worden partijen uitgenodigd hun visie te geven op de ontwikkelopgave. Vervolgens worden drie partijen geselecteerd waarmee in dialoogronden de visie wordt uitgewerkt tot een ontwerp, dat in zomer 2017 gereed moet zijn en gegund kan worden.

De stad laat zich graag uitdagen én overtuigen door een partij die visie heeft op het nieuwe deel van het centrum en samen met de stad een levendig en toekomstbestendig ontwerp wil maken.

Kijk op www.HUQutrecht.nl voor alle informatie.